De Vereniging van Vrijwilligers van De Hoge Veluwe zoekt een coördinator voor de Bouwgroep.

De bouwgroep wordt ingezet in het Park om bouwkundige projecten zelfstandig uit te voeren. Het Hoofd Bedrijfsvoering van de Hoge Veluwe bepaalt in samenwerking met de coördinator van de bouwgroep, welke projecten geschikt zijn om uitgevoerd te worden. Daarop wordt door de coördinator, indien gewenst in overleg met de beheerder van de werkplaats, een voorstel uitgewerkt. Dit wordt dan tezamen met de leden van de bouwgroep in de werkplaats voorbereid en in het veld uitgevoerd.

De werkgroep bestaat uit enthousiaste en betrokken vrijwilligers die werken in een zelfsturend team. De werktijden zijn op dit moment op donderdag tussen 9 en 15 uur. De werkgroep heeft in de loop der jaren verschillende projecten gerealiseerd. Enkele voorbeelden staan hierna 'afgebeeld':

Het bouwen van de Bosuil, de wildobservatiehut in het KoeversbosOpknappen van de Valkeniershut, de lokale HUDO en het bouwen van een opslagschuur ter plaatse


Vervangen van de vogelkijkhutten bij Otterlo, Hoenderloo en SchaarsbergenHet bouwen van een wildobservatiehut in het Otterlose bos
Het verbeteren van het dak van de opslag bij de Kemperberg
Het voorbereiden van kant en klaar bouwpakketten van o.a. voederplanken en nestkastjes voor de Kinderactiviteiten van de werkgroep Natuurgidsen

Functie: de Coördinator geeft sturing aan de groep en coördineert alle voorkomende taken. Je bereidt de projecten in overleg met de beheerder van de werkplaats voor, deelt de werkzaamheden in en houdt toezicht op een veilig en correct gebruik van de benodigde apparatuur, die beschikbaar is gesteld door het Park. Je bent een ervaren timmerman dan wel zeer ervaren doe-het-zelver. Je kunt bouwtekeningen interpreteren en tijdens het project, indien nodig, aanpassingen doorvoeren. Vrijwilligerswerk is mensenwerk en daarom ben je in staat om te luisteren en te motiveren. Daarnaast zijn er organisatorische contacten met Het Park en het Bestuur. De Coördinator geeft input voor de kwartaal Nieuwsbrief over het werk van de Bouwploeg en schrijft een kort verslag voor het jaarverslag van de vereniging.

Competenties: Flexibiliteit, organisatievermogen, bouwkundige kennis, aandacht voor veilig werken en een enthousiaste houding zijn kritische succesfactoren voor deze functie.

Werkomgeving: Het Park biedt een zelfstandige werkomgeving met een leuk team van vrijwilligers. De werktijden zijn flexibel en afgestemd op de behoeftes.

Sollicitaties kunt u sturen aan : secretaris@vrijwilligershogeveluwe.nl

PDF om te downloaden of door te sturen naar vrienden of bekenden met interesse:

Coördinator Bouwgroep Nationale Park De Hoge Veluwe, 20230124.pdf