De kruidentuin in bedrijf

Tekst: Lineke Stakelbeek Foto's: Jacobien Schrier

Inmiddels worden de contouren van ons kruidenproject goed zichtbaar. Lijnen zijn uitgezet, perken zijn deels ingevuld en deze zomer kon al geoogst worden. Vers van de grond zo op de borden in het restaurant. Een groep van enthousiaste vrijwilligers heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken.

Onze groep bestaat nu al uit 18 vrijwilligers, die heel enthousiast aan het werk zijn. Mooi om te zien, dat het al een hechte groep geworden is. Mensen die elkaar nog helemaal niet kenden en allemaal met hun eigen ideeën , plannen, kennis en expertise deelnemen aan het ontwikkelen van de kruidentuin. Zoveel mensen zoveel ideeën en als coördinator de taak daar wat eenheid in te krijgen met aandacht voor ieder afzonderlijk en het gezamenlijk doel als eindpunt.

In de morgen wordt een overvloed aan heerlijke kruiden geoogst, die met de dauwdruppels er nog op, direct naar het restaurant gaan, waar ze met graagte worden verwerkt in de gerechten


Onlangs hebben we de wandel-fit groep op bezoek gehad en ze met trots rondgeleid. Vrijwilligers van andere groepen zijn ook van harte welkom om eens te komen kijken wat we allemaal aan het "uitspoken" zijn.

Het is wel prettig als er van te voren even contact gezocht wordt hierover. Dat kan via mijn e-mail adres linstakelbeek@gmail.com. De flora groep komt al op bezoek en gaat inventariseren wat er zoal meer groeit. Heel leuk!

Het hele project staat nog in de kinderschoenen. We hebben her en der planten gekregen als cadeau, of uit een of ander "potje ‘. Voor dit jaar waren de kosten nog niet begroot, maar volgend jaar gaat dat lukken en stroomt het geld binnen!

Nu of volgende maand kan er nog wat geplant worden. Ik wil daarom een oproep doen aan de vrijwilligers van de Hoge Veluwe en aan een ieder die de kruidentuin een goed hart toedraagt om een mooie vruchtdragende struik te doneren. Bessenstruiken zoals aalbes/ zwarte bes/kruisbes en blauwe bes bijvoorbeeld.

We maken er dan een naambordje bij waarop je naam voor de eeuwigheid zal voort bestaan. Dat is niet helemaal zo, want als er geen vrucht meer wordt gedragen is de pret voorbij. Maar bij wijze van spreken. Ook kruiden uit de tuin die gescheurd kunnen worden, of die je over hebt, zijn van harte welkom. Mail me dan maken we een afspraak om ze in ontvangst te nemen. Heel graag!