Moestuin DE PAMPEL

In het hart van het Park werkt onze projectgroep, in de Moestuin De Pampel, gelegen vlakbij het Bezoekerscentrum, vlakbij het Museonder en vlakbij het Park Paviljoen met de Parkwinkel.

En toch is de tuin verscholen in de natuurlijke rust van het landschap achter boerderij de Pampel.

Een prachtig veld midden in het ons omringende bos. Natuur en mens, in bijna volmaakte harmonie met de omgeving, zo werken wij sinds juni 2019 aan mooie, gezonde gewassen.

Onze vrijwilligers werken met plezier in deze inspirerende omgeving. Het restaurant van het Park Paviljoen maakt dankbaar gebruik van wat ons land voortbrengt. De keuken verwerkt onze producten in het voedsel voor de klant.

Talloze kruiden en vele mooie groenten telen wij hier, in onze kruiden-moestuin achter De Pampel.

Alles puur natuur, geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest, alleen wat het land zelf voortbrengt in mooie teeltcombinaties die elkaar versterken.

We vinden het fijn om samen, op verschillende dagen in de week, met onze handen in de aarde te werken en lekker te wroeten. Daarna kunnen we zaaien en aanschouwen vol verwondering wat de natuur ons biedt. Van mini-zaadje tot prachtige plant, bloem, struik, boom.

Ieder van ons geniet daarvan op zijn eigen manier. We bouwen voort, we hebben er weer twee nieuwe velden bij en in de toekomst komt er ook een kas. En dan? Er zijn nog zoveel plannen te maken, er is nog zoveel te ontwikkelen, we inspireren elkaar, wij dromen en bouwen voort.

Wil je ook vrijwilliger worden bij de Moestuin de Pampel?


Laat dan je interesse weten,

mail naar: moestuindepampel@vrijwilligershogeveluwe.nl