"Wilde weken"

in de herfstvakantie

Tekst: Mieke de Wit / foto's: Willem Mourik

In het teken van de "Wilde weken" op het Park organiseerde de werkgroep kinderactiviteiten weer een speurtocht, en met succes.

Ruim 700 kinderen deden mee. Samen met hun ouders, grootouders of begeleiders gingen ze in groepjes op pad, onder leiding van een Natuurgids. De kinderen zochten zelf de route (waar staat de volgende pijl?) en beantwoordden onderweg allerlei vragen over "wild."

Die wandelingen leverden als altijd weer leuke situaties op. Wat te denken over familieleden 'de Wolf' die opgetogen waren dat er een wolvenvraag te beantwoorden was. Natuurlijk wisten ze die foutloos te beantwoorden.

"Een pootafdruk in klei"

Grote teleurstelling was er bij een kleine deelnemer. Hij was in tranen, hij wilde zo graag een dwergvleermuis zien.......

Na de speurtocht konden de kinderen een pootafdruk in klei maken. Tja, wat kies je dan? Een zwijnenpoot, die van een ree? Of toch maar het edelhert? Hoewel, de moeflon??

Op dat ene verdrietige jongetje na gingen ze tevreden naar huis (net als die natuurgidsen trouwens). We verheugen ons alweer op de kerstvakantie!