Tekst: Geert Welle / Foto's: Geert Welle, Jacobien Schrier

Mijn eerste excursie volgens de “ maximaal 4 personen” norm

Zondag 25 oktober, was voor mij de eerste excursie volgens de “ maximaal 4 personen” norm en mét de Covid-19 app op mijn gsm.

Het was in het begin wel wennen;

mondkapje op bij binnenkomst in het Museonder, koffie drinken in het onderwijszaaltje (als je gaat zitten mag het kapje weer even af). Kapje weer op, gebouw achterin verlaten, kapje weer af, maar dat zijn eigenlijk meer onwennigheden dan dat het echt lastig is.

Je kunt denken moet ik voor drie mensen zo’n reis maken?

Een simpel antwoord op deze vraag zou kunnen zijn dat een groot deel van ons gidsen zelf om een groep van maximaal 4 gevraagd heeft conform de oproep van onze Minister President die een groepsgrootte voor buiten van 4 noemde.

Maar, het is ook zo dat deze 3 personen voor ons/het Park de moeite van een grote reis hadden genomen, zij kwamen uit Rotterdam. Mij hoor je dus niet klagen. Integendeel, het werd een bijzonder gezellige excursie met veel vliegenzwammen in alle stadia van ontwikkeling en de prachtige herfstkleuren in struiken en bomen.

Daarbij zagen wij ook nog een paar hindes vanuit de Bosuil die (mede door het beperkt aantal mensen) gelukkig weer toegankelijk was. Voor de wild-excursie/wilde weken wel zo handig.

De collega’s aan de balie waren even vriendelijk en behulpzaam als altijd dus ook van die kant niets dan positief. Het enige wat opviel was dat, ondanks dat er kinderactiviteiten waren, ik het gevoel had dat er verder geen enkele gids in het Park was. Anders waren er in dergelijke weekends zoveel gidsen actief dat je er haast over struikelde. Ik miste dan ook het gezellig samenkomen met collega’s.

Ik wens jullie een dergelijke "belevenis" toe en maak er iets moois van. Dat is jullie wel toevertrouwd!

Geert Welle / Natuurgids