KORT VERSLAG SEPTEMBER 2020 >>

KORT VERSLAG DECEMBER 2019

KORT VERSLAG SEPTEMBER 2019

KORT VERSLAG JUNI 2019 >>

KORT VERSLAG MAART 2019 >>


Eens per maand komt onze werkgroep Fauna bijeen om kennis te delen en afspraken te maken of voor presentaties. Er worden ook inventarisarieopdrachten uitgevoerd op aanwezigheid van bijvoorbeeld libellen, vlinders, sprinkhanen als ook reptielen en amfibieƫn. Dassen, boommarters, vogels en vleermuizen worden eveneens door de Faunawerkgroep gemonitord.

Onze werkgroep speelt een belangrijke rol binnen het Park. Om die reden is er ook goed overleg en een goede samenwerking met de ecoloog van het Park over bijvoorbeeld de jaarlijkse houtkap. Daarmee heeft onze werkgroep een taak om percelen te inventariseren voordat die houtkap plaats vindt. Alle leden van de groep bezoeken, meestal in de winter, het aan hen toegewezen perceel op zoek naar grondholen, boomholten en roofvogelhorsten. In het voorjaar wordt het perceel nogmaals doorzocht op mierennesten. Alle resultaten worden met gps opgenomen en doorgegeven aan het Park.

De werkzaamheden zijn talrijk en zeer gevarieerd. Deelname aan onze groep leidt dan ook vaak tot bijzondere ervaringen vooral na zonsondergang, zoals bij de nachtzwaluwtelling. Het is een voorrecht om in deze prachtige omgeving, op dit soort tijdstippen hierbij aanwezig te kunnen zijn.

CONTACT MET DE COƖRDINATOR